Ελαστομερης ασφαλτικη μεμβρανη κεραμοσκεπης

 

μεμβρανη κεραμοσκεπης

Περιγραφη προιοντος
Η ασφαλτικη μεμβρανη Esha roof Reflect ειναι η νεα μεμβρανη κεραμοσκεπης της esha.Ανηκει στην κατηγορια της Ανακλαστικης μονωσης και αποτελει ενα ολοκληρωμενο προιον, γιατι συνδυαζει υγρομονωτικες με θερμομονωτικες ιδιοτητες.
Η esha roof Reflect οχι μονο προσφερει καλυτερη στεγανωση  απο τις συμβατικες μεμβρανες κεραμοσκεπης , λογω του ποιοτικα αναβαθμισμενου ασφαλτικου της μειγματος (ελαστομερεσ SBS), αλλα λειτουργει επικουρικα και στην υπαρχουσα θερμομονωση του κτιριου.Λογω της επικαλυψης που διαθετει στην επανω της πλευρα ανακλα το μεγαλυτερο μερος της θερμικης ακτινοβολιας που προσπιπτει στην κεραμοσκεπη το καλοκαιρι , η που προσπαθει να διαφυγει το χειμωνα.Το αποτελεσμα ειναι μειωμενη καταναλωση ενεργειας για ψυξη το καλοκαιρι και για θερμανση το χειμωνα , γεγονος που ωφελει οχι μονο τον καταναλωτη (οικονομικα) αλλα και το χωρο (βιωσιμη αναπτυξη).Συναδει δε με τις νεες Ευρωπαικες οδηγιες περι ενεργειακης ταξινομησης των κτιριων , οι οποιες εισαγουν για καθε κτιριο περιορισμους στην καταναλωση ενεργειας και επιβαλουν τα αναλογα προστιμα αναλογα με το ποσο καθε κτιριο αποκλινει απο την αριστη χρηση και εξοικονομηση της ενεργειας.

Συνθεση προιοντος-λειτουργεια
Η μεμβρανη Esha roof Reflect αποτελειται απο :

 • Ελαστομερες (sbs)ασφαλτικο μειγμα (ευκαμψια σε χαμηλες θερμοκρασιες -25οC)το οποιο λογω της μεγαλης ικανοτητας συστολοδιαστολης του , προσδιδει στη μεμβρανη αφενος μεγαλο θερμοκρασιακο ευρος λειτουργειας και αφετερου μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και τη γηρανση.Επιπλεον , η EshaRoof Reflect παραγεται με μεγαλυτερο βαρο (1,8 kg/m2)απο το συνηθες στις μεμβρανες κεραμοσκεπης (ο,6kg/m2), το οποιο απο μονο του συνιστα αυξημενη στεγανωτικη ικανοτητα.
 • Οπλισμο απο υψηλων αντοχων πολυεστερικο υφασμα,ο οποιος ανθισταται αποτελεσματικα στις μηχανικες καταπονησεις και κατα την εφαρμογη και κατα την παραμονη της μεμβρανης επανω στη στεγη.
 • Ανω επικαλυψη υψηλης ανακλαστικοτητας φυλλο αλουμινιου που δημιουργει μια ανακλαστικη επιφανεια,της οποιας η λειτουργεια αναλυεται ακολουθως:

Ειναι γνωστο οτι η θερμικη ενεργεια που απορροφαται η εκπεμπεται απο μια κατασκευη διερχεται κατα ενα μεγαλο ποσοστο απο την οροφη της και μεταφερεται μεσω των διαφορων στοιχειων της κατασκευης με τρεις τροπους:

Με την μεταξυ τους επαφη (μεταφορα με αγωγη).
Με την κυκλοφορια του αερα απο υψηλοτερες σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες (μεταφορα με αγωγη).
Με την ακτινοβολια που εκπεμπουν οι επιφανειες των σωματων οταν μαραθουν (μεταφορα με ακτινοβολια).
Οταν η EshaRoof Reflect , τοποθετηθει κατω απο το κεραμιδι ,λειτουργει ως φραγμα στη μεταφορα θερμοτητας με ακτινοβολια .γιατι ανακλα το μεγαλυτερο μερος (97%)της θερμικης ακτινοβολιας η οποια διαπερνα τα διαφορα υλικα επικαλυψης (π.χ. κεραμιδι).

Σημειωση : Η υπαρξη του Esha Roof Reflect δεν καταργει την αναγκη υπαρξης συμβατικης θερμομονωσης , γιατι , οπως αναφερθηκε παραπανω , η θερμικη ενεργεια μεταφερεται και με επαφη (αγωγη).Για να επιτευχθει λοιπον η καλυτερη δυνατη θερμομονωση σε μια στεγη πρεπει να συνδυαστει μια μεμβρανη Esha Roof Reflect , με καποιο απο τα συμβατικα θερμομονωτικα υλικα.

Αποτελεσματα του συνδυασμμου Esha Roof Reflect και συμβατικου θερμομονωτικου υλικου ειναι τα εξης:
Μειωνεται το απαιτουμενο παχος της συμβατικης θερμομονωτικης στρωσης , αρα το αρχικο κοστος κατασκευης
Εξασφαλιζεται μεγαλυτερη εξοικονομηση ενεργειας στη διαρκεια του ετους σε σχεση με μια στεγη που ειναι μονωμενη μονο με συμβατικα θερμομονωτικα υλικα.

 • Κατω επικαλυψη φιλμ πολυαιθυλαινιου , που λειτουργει ως διαχωριστικη στρωση με το υποστωμα,
Διαταξη τοποθετησης – οδηγιες εφαρμογης
Οι ασφαλτικες μεμβρανες Esha Roof Reflect τοποθετουνται ευκολα , γρηγορα και οικονομικα με απλη επικαλυψη των μεμβρανων και μηχανικη στερεωση τους με πλατυκεφαλα καρφια.
Γενικη αρχη στην τοποθερηση της Esha Roof Reflect ειναι οτι μεταξυ της μεμβρανης και των στερεων επιφανειων που επονταια η ακολουθουν αυτης,πρεπει να παρεμβαλλεται απαραιτητα ενα στρωμα αερα.Αυτο γινεται για να μπορεσει να λειτουργησει σωστα το φενομαινο την ανακλασης της θερμικης ακτινοβολιας στην επικαλυψη αλουμινιου της Esha Roof Reflect
 • Η Esha Roof Reflect στερεωνεται επανω σε ξυλινα δοκαρια (τεγιδες),ωστε να μην ακουμπαει απευθειας επανω στο πετσωμα , και να επιτρεπεται η υπαρξη στρωματος αερα μεταξη αυτης και του πετσωματος.
 • Το συμβατικο θερμομονωτικο υλικο τοποθετειται απευθειας επανω στο πετσωμα αναμεσα στο κενο που αφηνουν οι τεγιδες μεταξυ τους.Δεν πρεπει να ακουμπαει τη μεμβρανη Esha Roof Reflect με την επανω του πλευρα, αλλα να αφηνεται καποιο κενο μεταξυ τους.
 • Μεταξυ των κεραμιδιων και της μεμβρανης πρεπει να παρεμβαλλονται μικρα ξυλινα δοκαρακια (επιτεγιδες)πανω στο οποια πατανε τα κεραμιδια, και λειτουργουν ως διαχωριστικη στρωση μεταξυ της μεμβρανης και των κερμιδιων.Με αυτο τον τροπο επιτρεπεται η υπαρξη στρωματος αερα μεταξυ της μεμβρανες και των κεραμιδιων.
 • Οι μεμβρανες Esha Roof Reflect τοποθετουνται με την κατα μηκος διασταση τους παραλληλα στις αποληξεις της στεγης (δηλαδη καθετα της ρυσεις), ξεκινωντας παντοτε απο το χαμηλοτερο σημειο της.Η στερεωση τους γινεται με πλατυξεφακα καρδια και η αλληλοεπικαλυψη των μεμβρανων πρεπει να ειναι τουλαχιστων 10 cm.
 • Καμιναδα:Η μεμβρανη κοβεται στις διαστασεις της περιμετρου της καμιναδας.Για να εξασφαλιστει η στεγανωτητα , στην περιμετρο της καμιναδας,εφαρμοζεται η αυτοκολλητη ασφαλτικη ταινια EshaTape καταλληλου πλατους ετσι ωστε να επικαλυπτει τη μεμβρανη Esha Roof Reflect κατα 10cm.Μετα την τοποθετηση των κεραμιδιων εφαρμοζεται ξανα ασφαλτικη ταινια EshaTape μεταξυ κεραμιδιων και καμιναδας.
 • Κοιλαδα :Αρχικα τοποθετειται η αυτοκολλητη ασφαλτικη ταινια EshaTape μεσα στην κοιλαδα.Ακολουθει η τοποθετηση της μεμβρανης κατα 10 cm.φροντιζοντας η μηχανικη στερεωση να μη γινει στο εξωτερικο της κοιλαδας.
Εφαρμογες του υλικου
Ενδεικτικα αναφερουμε :
Εφαρμοζεται σε κεραμοσκεπες και μεταλλικες στεγες για στεγανοποιηση και υποβοηθηση της θερμομονωσης.
Εφαρμοζεται στις στεγες παραγωγικων μοναδων.
Συνοπτικα πλεονεκτηματα
Τα πλεονεκτηματα της μεμβρανης Esha Roof Reflect παρουσιαζονται συνοπτικα ακολουθως:
 • Επιτυγχανει εξαιρετικη στεγανοποιηση που αντεχει στο χρονο και τις μηχανικες καταπονησεις , λογω του ελαστομερους ασφαλτικου της συμθετικου , το οποιο περιεχεται σε μεγαλυτερο βαρος συγκριτικα με τα συμβατικα υλικα κεραμοσκεπης.
 • Βοηθαει στη εξοικονομηση ενεργειας και την εξασφαλιση θερμικης ανεσης σε μια κατασκευη , καλοκαιρι , χειμωνα , λειτουργωντας ως φραγμα στην εισοδο η την εξοδο της θερμικης ακτινοβολιας.
 • Δεν μεταβαλλονται οι θερμομονωτικες της ιδιοτητες με το χρονο γιατι δεν απορροφα υγρασια , οπως τα συμβατικα θερμομονωτικα υλικα
 • Μειωνει σημαντικα τις θερμογεφυρες
 • Τοποθετειται ευκολα και γρηγορα ακομη και στις πιο εξειδικευμενες κατασκευες
 • Δε διαβρωνεται
 • Δεν αναπτυσει βακτηρια και μυκητες
 • Δεν κινδυνευει απο τρωκτικα και εντομα
 • Ειναι βραδυκαυστη
 • Λειτουργει και ως φραγμα ραδονιου και ηλεκτρομαγνητικης ακτινοβολιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *